Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

AUTO MOTO - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

«Ξαναβαφτίζονται» τα μοντέλα της Mercedes

Η Mercedes επιβεβαίωσε και επίσημα τη στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει αναφορικά με την ονοματολογία των μοντέλων της τα προσεχή χρόνια.

Στόχος των Γερμανών η απλοποίηση, αλλά και η ευκολότερη κατανόηση των μοντέλων αλλά και των επιμέρους εκδόσεων της διάσημης εταιρείας από τη Στουτγάρδη από πλευράς των υποψήφιων και όχι μόνο αγοραστών.

Θέλοντας να παρουσιάσει περισσότερες από 30 νέες εκδόσεις μέσα στα προσεχή χρόνια, αλλά και 11 εντελώς νέα μοντέλα έως το 2020, η νέα αυτή στρατηγική, θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά από την επόμενη χρονιά επιφέροντας για το γερμανό κατασκευαστή θετικότερα από πλευράς μάρκετινγκ αποτελέσματα.Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι ιθύνοντες της εταιρείας «η νέα ονοματολογία θα είναι απλούστερη και πιο σαφής υιοθετώντας ένα πιο λογικό σύστημα για τις ονομασίες των μοντέλων, με στόχο την παροχή σαφούς προσανατολισμού για τους πελάτες μας».

Πιο συγκεκριμένα, στο εξής η Mercedes θα διατηρήσει πέντε βασικές ονομασίες για τα μοντέλα που αποτελούν τον βασικό κορμό της γκάμας της (βλ. A-Class, B-Class, C-Class, E-Class και S-Class).

Από εκεί και πέρα, όλα τα SUV μοντέλα της θα ονομάζονται GL συνοδευόμενα ανά περίπτωση από ένα γράμμα τα οποίο θα καταδεικνύει το μέγεθος του καθενός. Πιο αναλυτικά, στο εξής, με εξαίρεση την GLA, που διατηρεί το όνομά της, η GLK μετονομάζεται σε GLC και η νέα M-Class σε GLE. Η επερχόμενη έκδοση κουπέ της ML θα φέρει την ονομασία GLE Coupe, ενώ η υπάρχουσα GL θα αποκαλείται πλέον GLS.

Σε ό,τι αφορά τα τετράθυρα μοντέλα της εταιρείας που παραπέμπουν σε κουπέ, μετονομάζονται σε CL συνοδευόμενα επίσης από τα γράμματα Α, B, C, E και S, κατ’ αναλογία του μεγέθους τους. Στο ίδιο μήκος κύματος, η νέα SLK μετονομάζεται σε SLC, καθώς από το 2016 τα αρχικά SL θα παραπέμπουν σε κάθε διθέσιο roadster της εταιρείας.

Αλλαγές αναμένονται και στα διακριτικά που θα κοσμούν το πίσω μέρος των επερχόμενων Mercedes και σχετίζονται με τους κινητήρες που θα φιλοξενούνται κάτω από το καπό.

Έτσι, τα μοντέλα με κινητήρα ντίζελ θα συνοδεύονται από το γράμμα d αντικαθιστώντας τα ονόματα BlueTECH και CDI, οι εκδόσεις που καταναλώνουν φυσικό αέριο με το γράμμα c, οι ηλεκτρικές με το γράμμα e (αντί για Plug-in Hybrid BlueTECH), οι υβριδικές με το γράμμα h (αντί για BlueTECH Hybrid), ενώ εκείνες με ενεργειακές κυψέλες με το γράμμα f (αντί για F-Cell). Τέλος, όσον αφορά τις «ειδικές» εκδόσεις AMG, στο εξής θα αποκαλούνται Mercedes-AMG.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΧΑΡΑΤΣΙ σε όσους εγκατέστησαν ΥΓΡΑΕΡΙΟ στο αυτοκίνητο

Χαράτσι 75 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι οδηγοί εγκατέστησαν στο αυτοκίνητό τους σύστημα υγραεριοκίνησης.

Η συγκεκριμένη επιβάρυνση θα αφορά όσους δηλώσουν από εδώ και πέρα την εγκατάσταση υγραεριοκίνησης στις κατά τόπους διευθύνσεις συγκοινωνίων, ενώ μέχρι σήμερα η διαδικασία ήταν δωρεάν.

Το υπουργείο υποδομών αποφάσισε να βάλει το χαράτσι στο τέλος αδείας και με εγκύκλιό του στις 25 Ιουνίου ζήτησε από όλες τις περιφέρειες να το εισπράττουν. Όπως δήλωσε πηγή από την διεύθυνση συγκοινωνίας, η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας με την δημοσίευση της εγκυκλίου στην Διαύγεια απήυθυνε ερώτημα προς το υπουργείο υποδομών.

«Για τον λόγο αυτό ήμασταν η μόνη περιφέρεια που δεν εισέπραττε τα 75 ευρώ, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες. Με το ερώτημά μας στο υπουργείο υποστηρίζαμε ότι η υγραεριοκίνηση δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Το υπουργείο, όμως, μας απάντησε ότι πρέπει να εισπράτουμε κανονικά το τέλος των 75 ευρώ».

Πηγή: autoblog.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Στην Φλώρινα (6-8 Ιουνίου) το RALLY GREECE OFFROAD 2014

offroadflorina678 062014 01

To RALLY GREECE OFFROAD είναι Διεθνής Αγώνας Αυτοκινήτων 4x4 που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας.

Για το 2014 η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση στη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας . Οι διαδρομές του αγώνα είναι στους Νομούς Γρεβενών και Φλώρινας. Να σημειώσουμε ότι το RALLY GREECE OFFROAD είναι ο μοναδικός αγώνας του είδους του στην Ελλάδα που οι Ειδικές Διαδρομές τελούνται σε δρόμους κλειστούς στη κυκλοφορία σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που πραγματοποιούνται σε ανοικτούς στη κυκλοφορία δρόμους.

Για τρεις ημέρες (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 6/7/8 – Ιουνίου) οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε διαδρομές συνολικού μήκους 830χλμ εκ των οποίων τα 430χλμ αποτελούν τις λεγόμενες “Ειδικές Διαδρομές”. Συνολικά 13 Ειδικές Διαδρομές εκ των οποίων 8 είναι διαφορετικές. Η μεγαλύτερη Ειδική έχει μήκος 56 χλμ.

Συμμετάσχουν πληρώματα από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ, ενώ κάθε χρόνο νέοι συμμετέχοντες προστίθενται στους παλιούς. Φετινοί συμμετέχοντες όλοι οι Έλληνες πρωταγωνιστές των αγώνων 4x4, Ιταλοί με πολύ καλά προετοιμασμένα αυτοκίνητα, Τούρκοι με θέληση για διάκριση και Ισραηλινοί με πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων. Ξεχωρίζουν, ο περσινός νικητής Σταύρος Δημητριάδης και η γνωστή Ιταλική Ομάδα RALLIART OFFROAD TEAM ITALY με πολλές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country Rally καθώς και στο Dakar.

offroadflorina678 062014 02

Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στα Γρεβενά τη Παρασκευή 6/6. Ο χώρος της Τελετής Έναρξης θα είναι στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γρεβενών.
Το Σάββατο 7/6 και τη Κυριακή 8/6 το κέντρο της δράσης αλλά και της διαμονής των συμμετεχόντων μεταφέρεται στη Φλώρινα.
Ο χώρος επισκευών των οχημάτων (Service Park) θα είναι στο Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο Φλώρινας.
Ειδικά για το Σάββατό 7/6 και Κυριακή 8/6 θα πραγματοποιηθεί και μία Super Ειδική διαδρομή μήκους 4-5χλμ. εντός της Φλώρινας πλησίον του χώρου Service Park για τη καλύτερη προβολή των χορηγών αλλά και των συμμετεχόντων.

Αρωγοί στη προσπάθεια οργάνωσης της εκδήλωσης με υψηλές προδιαγραφές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς και οι Δήμοι Γρεβενών και Φλώρινας ενώ για την ασφάλεια του αγώνα θα βοηθήσουν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, τα νοσοκομεία Γρεβενών και Φλώρινας, η Αερολέσχη Φλώρινας, Εθελοντές Διασώστες, ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία, η Λέσχη 4x4 Γρεβενών. Συνολικά σχεδόν 80 άτομα θα αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό της Οργάνωσης με κύριο μέλημα τη διεξαγωγή ενός ασφαλούς αγώνα.

Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να εντάξει τον εν λόγω Αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Cross Country Rallies μέσα στα επόμενα 3 έτη.

Στιγμιότυπα και αναφορές για το RALLY GREECE OFFROAD θα μεταδοθούν από το SKAI TV, ΝΟVA TV, MOTORS TV (πανευρωπαϊκής εμβέλειας) και σε 10 ακόμη τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας. Η δε τηλεοπτική παραγωγή θα χρησιμοποιήσει τελευταίας τεχνολογίας κάμερες για λήψεις από ψηλά (Drone Helicopters), κάμερες πληρωμάτων (onboard cameras), στατικές και κινητές κάμερες.
Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με την Αερολέσχη Φλώρινας, εξασφαλίστηκε η από αέρος επιτήρηση του Αγώνα. Παράλληλα όσοι θεατές θελήσουν θα μπορούν να πετάξουν με ένα από τα διαθέσιμα αεροπλάνα ώστε να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο τις προσπάθειες των αγωνιζομένων και την εξέλιξη του αγώνα.

offroadflorina678 062014 03

Πολλές πληροφορίες για το RALLY GREECE OFFROAD 2014 μπορείτε να δείτε στη πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του RALLY GREECE OFFROAD 2014 εργάζεται εντατικά για τη πραγματοποίηση ενός αγώνα αντάξιου των προσδοκιών τόσο των αγωνιζομένων όσο και των Χορηγών.
Η Οργανωτική Επιτροπή
RALLY GREECE OFFROAD
www.rallygreeceoffroad.gr
See You All There !

Διαβάστε περισσότερα ...

Έρχεται νέα Ducati Diavel 1200.

Το Diavel-Forum.com έχει πάρει φωτιά: οι ντήλερ Ducati έχουν αρχίσει, λέει, να ειδοποιούν τους πελάτες τους ότι έρχεται μια καινούργια έκδοση της Ducati Diavel.Η νέα «Διαβόλισσα» είναι μάλιστα προ των πυλών! Σύμφωνα με την ενημέρωση, θα παρουσιαστεί στις 3 Μαρτίου, την Δευτέρα --Καθαρά Δευτέρα και για Καθολικούς και Προτεστάντες.

Η εμφάνιση της αναβαθμισμένης έκδοσης ενός τόσο σημαντικού μοντέλου χωρίς την ανάλογη «τυμπανοκρουσία» είναι ασυνήθιστη. Πολύ περισσότερο που δεν πρόκειται για αισθητική μόνον βελτίωση.

Οι επεμβάσεις θα φτάνουν ως βαθιά μέσα στην καρδιά της Diavel --και με αυτό εννοούμε τον κινητήρα Testastretta 11° DS με τα δύο μπουζί ανά κύλινδρο. Άλλες αναβαθμίσεις λέγεται πως περιλαμβάνουν έναν νέο προβολέα, νέα εξάτμιση (προφανώς το τελικό), τα φλας και τα πλαϊνά καπάκια.

Αν τα αναφερόμενα αποδειχτούν πραγματικότητα, τότε η Diavel θα αποκτήσει και λίγο ισχυρότερες μεσαίες στροφές, όπως είδαμε να συμβαίνει και στο Multistrada που φορά μια βελτιωμένη έκδοση του Testastretta.

Όλα αυτά θα σημάνουν ίσως μια αναβάθμιση και της τιμής, ενώ θα συνεχίσουν να προσφέρονται τρία επίπεδα εξοπλισμού: στάνταρ, Dark και Carbon.

Παρά την «έκπληξη» η αναβάθμιση της Diavel ήταν αναμενόμενη μετά την παρουσίαση του νέου Monster 1200, καθώς η ίδια η Ducati θεωρεί την Diavel ως την «extreme» εκδοχή της ιδέας «Monster». Μάλιστα τώρα μαθαίνουμε πως για αρκετό καιρό, πριν καταλήξει στο Diavel, το project ήταν γνωστό μέσα στην Ducati ως «Mega Monster».

Η «Mega Monster» που βρίσκεται μαζί μας από το 2011, κάνει το 20% των πωλήσεων της Ducati. Μία στις πέντε λοιπόν από τις διεθνώς πωλούμενες μοτοσυκλέτες της Bologna είναι Diavel -και τα περιθώρια κέρδους σε αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι σε μία «μικρή» με τον μισό κυβισμό.

Η «συμφωνία με τον διάβολο» του 2011 έχει πετύχει τον στόχο της και γι’ αυτό κρίνεται αναγκαίο να διατηρηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για την πολύ ιδιαίτερη αυτή μοτοσυκλέτα.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Η νέα A-Class.

Ήρθε να σας ξεσηκώσει, να σας ταξιδέψει! Μία γνήσια Μercedes κι όμως τόσο διαφορετική.

Με αεροδυναμικό σχεδιασμό, sport διάθεση, πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας, υποβοήθησης και ψυχαγωγίας του οδηγού και πλούσιο βασικό εξοπλισμό, η νέα compact Mercedes-Benz θα σας συναρπάσει. Με αποδοτικούς κινητήρες νέας γενιάς 1.6 lt βενζίνης και 1.5 lt diesel.

Απολαύστε την στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz από €23.900.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ελλάδα

Κόσμος

Πολιτική

Αρθρογραφία

Ταξίδια - Αποδράσεις

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Life Style

Ζώδια