Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Προτείνουμε: Τζόν Κάρ - Η άμυνα και η πτώση της Ελλάδας, 1940-1941. Εκδόσεις Ψυχογιός

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, η επιλογή ενός καλού βιβλίου ως δώρο σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο ή ακόμα και σε εμάς τους ίδιους, είναι ότι το καλύτερο. Κάτι που αγγίζεις, μυρίζεις, διαβάζεις, και εμπλουτίζεις το μυαλό και τη βιβλιοθήκη σου.

Αυτή τη φορά, έχουμε να προτείνουμε ένα βιβλίο από τα λεγόμενα "Ιστορικά", που μπορεί να θεωρηθεί και επίκαιρη η κυκλοφορία του, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στα κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα.

Η πρότασή μας για αυτή την περίοδο λοιπόν, είναι το βιβλίο, "Η άμυνα και η πτώση της Ελλάδας, 1940-1941" από τον συγγραφέα Τζον Κάρ (John C. Carr), σε μετάφραση του Ιωάννη Χαλαζιά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ένα βιβλίο που παρουσιάζει όλο το ιστορικό φόντο από το '40 ως και το '41, με τρόπο παραστατικό, κατανοητό, έτοιμο να βοηθήσει ακόμα και νεαρότερες ηλικίες να κατανοήσουν κάποια εως σήμερα δυσνόητα κομμάτια της ιστορίας μας. Από το "ΟΧΙ" του Μεταξά και την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα, μέχρι τη νέα ιταλική επίθεση το '41 με την επέμβαση του Χίτλερ να επεμβαίνει για να σώσει τον σύμμαχο.

Ο βρετανός συγγραφέας, παρουσιάζει ενα εξαιρετικό χρονικό της άμυνας της Ελλάδος, βασιζόμενος σε ελληνικές πηγές και δίνοντας έμφαση στις μάχες μέχρι θυσίας των Ελλήνων και στη συμμετοχή τους στον αγώνα κατά του φασισμού.

Συμπεριλαμβάνονται χάρτες, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό (ιταλικά βομβαρδιστικά, Έλληνες έφεδροι κ.α).

Ένα βιβλίο 400 σελίδων, που θα συγκινήσει, και σίγουρα δεν θα έπρεπε να λείπει από καμία ελληνική βιβλιοθήκη, όσο μοντέρνα κι αν θέλει να δείχνει.

 

Διαβάστε περισσότερα και αγοράστε το βιβλίο ή το e-book, εδώ--> Η άμυνα και η πτώση της Ελλάδας, 1940-1941

 

Τελευταία τροποποίησηΤρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 16:48
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Life Style

Media

Υγεία

Περιβάλλον

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Άντρας

Σεξ + Σχέσεις