Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Το Game of Thrones αύξησε τον αριθμό των εγκαταλελειμμένων χάσκι.

Από τότε που προβλήθηκε η αγαπημένη σειρά της HBO, Game of Thrones το 2011, μια μεγάλη μερίδα των φανς άρχιζε να αγοράζει φυλές σκύλων που εμφανίζονται στη σειρά, όπως λύκους Σιβηρίας. Δυστυχώς, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι αποφασίζουν μετά από λίγο καιρό, να τα εγκαταλείψουν σε καταφύγια, όταν συνειδητοποιήσουν πόσες πολλές ευθύνες έχει η ανατροφή ενός σκύλου…

Ο λόγος για τις τόσες πολλές υιοθεσίες λύκων είναι ότι οι φυλές αυτές μοιάζουν με τους οδηγούς της οικογένειας Stark του Game of Thrones. Αυτοί οι λύκοι είναι διπλάσιοι από τους κανονικούς και άκρως πιστοί στους ιδιοκτήτες τους. Μόνο, σε…. αντίθεση με τα αδέλφια Stark, αυτοί οι ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους σε καταφύγια σε ολόκληρο τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και αποδεικνύονται ανίκανοι να τα μεγαλώσουν.

«Οι φανς βλέπουν απλά τα κουτάβια χάσκι, θαυμάζουν την ομορφιά τους και δεν συνειδητοποιούν τι ευθύνες έχει το να υιοθετήσει κάποιος ένα σκυλί. Από εκεί που είχαμε 20 χάσκι να φροντίζουμε, τώρα φτάνουμε τα 40 – 45 σε κάθε φιλοζωικό καταφύγιο μας. Τα τελευταία 2 -3 χρόνια έχουμε παρατηρήσει αυτήν την αύξηση», δηλώνει η Angelique Miller, υπεύθυνη του φιλοζωικού κέντρου στη Βόρεια Καρολίνα.

Τα χάσκι δεν είναι τα ευκολότερα σκυλιά για εκπαίδευση. Πρόκειται για σκύλους έλκηθρων με εξαιρετικά μεγάλη αντοχή που εκτρέφονται για να τραβούν βαριά φορτία μέσα στο χιόνι. Τα σκυλιά αυτά που αγάπησαν πολλοί μέσα από το Game of Thrones, λόγω της πολύς ενέργειάς τους… δυσανασχετούν τους αφελείς ιδιοκτήτες τους.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη απήχηση έχει το Game of Thrones και κατ’ επέκταση η ράτσα σκύλων που προβάλλει, δεν θα πρέπει οι φανς να αγοράζουν ένα από αυτά τα σκυλιά, εκτός αν είναι σίγουροι ότι είναι σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες.

newsit.gr

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 20:08
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto