Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Οι 10 πιο επικίνδυνες τροφές για τους σκύλους.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει μια τοξίνη τη Persin που είναι τοξική στους σκύλους. Ο σκύλος που έχει φάει αβοκάντο μπορεί να αποκτήσει διάφορα προβλήματα στο γαστρεντερικό, δυσκολία στην αναπνοή ακόμα και δημιουργία υγρού γύρω από τη καρδιά. Το κουκούτσι από το αβοκάντο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο αφού μπορεί να το καταπιεί ο σκύλος και να του δημιουργήσει προβλήματα.

 

 

Μπέικον
Ναι το μπέικον είναι κρέας, το μπέικον είναι νόστιμο αλλά δε πρέπει να το δώσεις στο σκύλο σου. Το μπέικον όπως και άλλα λιπαρά φαγητά μπορεί να οδηγήσουν σε παγκρεατίτιδα στο σκύλο σου, είναι μια ασθένεια η οποία προκαλεί μια σειρά από προβλήματα με την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

 


Ζύμη μαγιάς
Εάν το ψωμί μας κάνει χοντρούς και πρησμένους τότε ξέρεις ότι είναι ακόμη χειρότερο για το σκυλί σου. Η ωμή ζύμη μαγιάς μπορεί να ζυμωθεί στο στομάχι του σκύλου και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να γίνει τοξική. Επιπλέον, η ζύμη μαγιάς μπορεί να επεκταθεί στο στομάχι του σκύλου ή στο έντερο και να δημιουργήσει μεγάλα ποσοστά αερίων στο πεπτικό του σύστημα. Αυτό θα είναι πολύ οδυνηρό για το σκυλί σου και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ρήξη στομάχου.

 


Γάλα
Ενώ όλα τα σκυλιά πίνουν γάλα ως κουτάβια, το γάλα που αγοράζουμε και πίνουμε είναι πολύ διαφορετικό. Επίσης, όπως και στους ανθρώπους, μερικά σκυλιά μπορούν να πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη. Η κατανάλωση γάλακτος θα μπορούσε να προκαλέσει εμετό και διάρροια, ενώ δεν είναι απειλητική για τη ζωή, μπορεί να συμβάλει στη σοβαρή βακτηριακή έκθεση και είναι δυσάρεστη τόσο για εσάς όσο και για το σκυλί.

 

Σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι γνωστό ότι κάνει κακό στα σκυλιά, περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη που είναι επικίνδυνες για πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων. Αν φαγωθεί από ένα σκύλο η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει εμετό, αφυδάτωση, κοιλιακούς πόνους, σοβαρή διέγερση και σε ακραίες περιπτώσεις, θάνατο.

 

Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβή για τα σκυλιά και θα μπορούσαν να βλάψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος τους. Εάν ένα σκυλί φάει αρκετά κρεμμύδια, μια μετάγγιση αίματος μπορεί να είναι αναγκαία.

 

 

Σκόρδο

 

Όσον αφορά το σκόρδο, θεώρησε το σκύλο σου σαν βαμπίρ και κράτησέ το μακριά από αυτό. Το σκόρδο είναι σαν ένα κρεμμύδι για ένα σκυλί, μόνο πολύ πιο επικίνδυνο. Λίγες μέρες μετά το φαγητό με σκόρδο το σκυλί θα φαίνεται να είναι κουρασμένο και διστακτικό να μετακινηθεί. Ένας άλλος καλός τρόπος για να το εντοπίσεις αυτό είναι εάν τα ούρα του σκύλου είναι χρώματος πορτοκαλί έως βαθύ κόκκινα. Όπως και με τα κρεμμύδια, μια μετάγγιση αίματος μπορεί να απαιτηθεί σε σοβαρές περιπτώσεις.

 

Σταφύλια
Τα σταφύλια και οι σταφίδες είναι εξαιρετικά τοξικές για τους σκύλους και οι συνέπειες της κατανάλωσης τους μπορεί να είναι καταστροφικές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ταχεία νεφρική ανεπάρκεια μετά το φαγητό, εμετοί ή διάρροια. Ο θάνατος από νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να συμβεί μέσα σε τρεις έως τέσσερις ημέρες, γιαυτό μην το ρισκάρεις, αν αγαπάς το σκυλί σου.

 

Καφές
Μην μοιράζεσαι τον καφέ με το σκύλο σου.Ο καφές περιέχει ένα διεγερτικό γνωστό ως μεθυλιωμένο ξανθίνης που διεγείρει το νευρικό σύστημα στους σκύλους. Αυτό μπορεί να κάνει το σκυλί ανήσυχο και μπορεί να οδηγήσει σε εμετό, ταχυπαλμία στη καρδιά ή ακόμα και σε θάνατο.

 

Πυρήνας του μήλου
Ένας πυρήνας μήλου που ρίχνεται στο έδαφος ή στα σκουπίδια μπορεί να είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για το σκυλί σας. Ο πυρήνας του μήλου και πολλοί άλλοι πυρήνες φρούτων, περιέχουν κυανογόνους γλυκοζίτες, επίσης γνωστούς ως κυανίδιο. Μπορεί να προκαλέσουν ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή, επιληπτικές κρίσεις, κατάρρευση, υπεραερισμό και σοκ.

 

Ξηροί καρποί μακαντέμια
Οι ξηροί καρποί μακαντέμια είναι πολύ καλοί για εμάς αλλά κακοί για τους σκύλους μας. Οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες είναι ακόμη άγνωστες, αλλά προκαλούν μια τοξική αντίδραση στους σκύλους σε περίπτωση κατάποσης. Κοίταξε για συμπτώματα όπως αδυναμία και ανικανότητα να περπατήσει, εμετό, κατάθλιψη και τρέμουλο.

 

Τυρί
Ακριβώς όπως το γάλα, το τυρί έχει σάκχαρα και λιπαρά συστατικά που τα σκυλιά δεν έχουν τα απαραίτητα ένζυμα για να τα διασπάσουν. Συμπτώματα όπως αέρια, διάρροια και εμετός, είναι πιθανά αν ένας σκύλος τρώει πολύ τυρί.

 

Πηγή: Περίεργα - Strange

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Άντρας

Γυναίκα

Life Style

Media

Τεχνολογία

Ελλάδα

Κόσμος

Συνταγές