Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Το μεγαλύτερο στρείδι του κόσμου.

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε ένα… στρείδι που είχε βρεθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Wadden της Δανίας στη βόρεια θάλασσα.



Το μεγαλύτερο στρείδι του κόσμου έχει μήκος 35,56 εκατοστά, πλάτος 10,69 εκατοστά και διαθέτει πλέον επίσημα τον συγκεκριμένο τίτλο!

Οι ιθύνοντες των βραβείων Γκίνες κατέληξαν ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ζωντανό στρείδι του κόσμου, το οποίο μάλιστα «χαίρει άκρας υγείας».

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Daily Mail το στρείδι εξακολουθεί να μεγαλώνει…

«Μέλη του προσωπικού με φώναξαν μια μέρα για να μου πουν ότι βρήκαν ένα στρείδι, που το μέγεθός του έφτανε αυτό ενός αντρικού παπουτσιού με νούμερο 44!» ανέφερε ο Klaus Melbye από το Wadden Centre.

«Το στρείδι είναι ζωντανό και εκτίθεται στο Θαλάσσιο Πάρκο. Το ταΐζουμε φυτοπλαγκτόν και βλέπουμε ότι τρέφεται καλά, γι’ αυτό ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε ζωντανό για πολλά χρόνια. Υπολογίζουμε ότι είναι 15-20 χρονών. Για να μάθουμε την πραγματική του ηλικία θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να πεθάνει με φυσικό τρόπο. Τα στρείδια μπορούν να ζήσουν για πολλές δεκαετίες» πρόσθεσε μιλώντας στην ιστοσελίδα npr.org η βιολόγος Christine Ditlefsen.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Media

Life Style

Άντρας

Τεχνολογία

Ελλάδα

Κόσμος

Πολιτική

Αρθρογραφία