Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Οι 5 τροφές που ΔΕΝ πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σπεύδουν να βάλουν άμεσα κάθε τροφή που βγάζουν από τη συσκευασία της στο ψυγείο, υπό τον φόβο ότι θα χαλάσει αν δεν το κάνουν.

Άλλωστε η ένδειξη ότι κάποια τροφή πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο αφότου ανοιχτεί βρίσκεται σε πάρα πολλά προϊόντα. Ως εκ τούτου, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να το κάνουν με όλες τις τροφές.

Υπάρχουν όμως μερικές τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αφότου ανοιχτεί η συσκευασία τους.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Τομάτες

Οι τομάτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους. Οι τομάτες που είναι φρέσκες θα χάσουν μέρος της γεύσης τους, αν τοποθετηθούν αμέσως στο ψυγείο λόγω αλλαγών στη χημική τους δομή από την μειωμένη θερμοκρασία. Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Food Chemistry έδειξε, ότι όταν μια τομάτα μπαίνει στο ψυγείο επηρεάζεται η μυρωδιά και η υφή της , ενώ και η σάρκα της γεμίζει με "κόκκους".

Αβοκάντο

Τις περισσότερες φορές όταν αγοράζουμε αβοκάντο, είναι σκληρό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να ωριμάσει σωστά και να αναπτύξει μια πλούσια γεύση. Αν βάλετε το αβοκάντο στο ψυγείο θα σταματήσει η ωρίμανση. Γενικά, τα άγουρα, σκληρά, πράσινα φρούτα μπορεί να χρειαστούν 4-5 ημέρες για να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ πρέπει να και μην έρχονται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως.

Τα ώριμα αβοκάντο πρέπει να τα "πασπαλίζετε" με λίγο χυμό λεμονιού, ή κάποιο άλλο όξινο παράγοντα. Στη συνέχεια θα πρέπει να διατηρούνται σε ένα αεροστεγές δοχείο, ή να είναι σφιχτά καλυμμένα με ένα διαφανές πλαστικό περιτύλιγμα. Ο καρπός του αβοκάντο μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια ημέρα.

Φρέσκα βότανα

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε να βάζετε στο ψυγείο τα φρέσκα βότανα, εκτός αν τα τυλίγετε σφιχτά, ή τα έχετε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Όπως και ο καφές, τα φρέσκα βότανα απορροφούν τις μυρωδιές από γύρω τους, πράγμα που καθιστά απίθανο να έχουν την γεύση που πρέπει όταν έρθει η στιγμή να τα χρησιμοποιήσετε.

Ειδικά αν τα βότανα τα έχετε αγοράσει από την λαϊκή αγορά και δεν έχουν μπει καθόλου σε ψυγείο μέχρι εκείνη τη στιγμή, αν τα βάλετε στο ψυγείο θα υποστούν "σοκ". Τα φρεσκοκομμένα βότανα θα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα ποτήρι με νερό. Αυτό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.

Καυτερή σάλτσα

Οι καυτερές σάλτσες είναι πολύ όξινες επειδή περιέχουν αρκετό ξύδι, το οποίο όμως λειτουργεί και ως συντηρητικό. Η καυτερή σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι ακόμα και για 3 χρόνια, εφόσον είναι αεροστεγώς κλεισμένη σε γυάλινο δοχείο.

Πεπόνι

Από τη στιγμή που θα κοπεί, φυσικά και πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο. Αλλά μέχρι τότε, είναι καλύτερα να το αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα βοηθήσετε να κρατήσει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών του ανέπαφα. Τα ελαφρώς ανώριμα πεπόνια πρέπει να αποθηκεύονται σε μία διάτρητη χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ημέρες.

Πηγή: onmed.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Media

Life Style

Τεχνολογία

Ταξίδια - Αποδράσεις

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Περιβάλλον

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Πολιτική

Αρθρογραφία