Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Η κατανάλωση αλκοόλ σε νέες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με δυσμενείς συνέπειες για την υγεία μας, ιδιαιτέρως σε υπερκατανάλωση.



Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of National Cancer Institute, επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής της Ουάσινγκτον και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, βρήκαν ότι όσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώνει μια γυναίκα μεταξύ του πρώτου έμμηνου κύκλου της και της πρώτης εγκυμοσύνης, τόσο πιο αυξημένος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές ανέλυσαν το ιστορικό της υγείας 91.005 μητέρων χωρίς ιστορικό καρκίνου, οι οποίες το 1989, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την πρόωρη κατανάλωση αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι όταν μια γυναίκα πίνει κατά μέσο όρο ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα μεταξύ του πρώτου έμμηνου κύκλου τους και της πρώτης εγκυμοσύνης τους, αυξάνει τον κίνδυνο της εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 13%. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα κύτταρα στον ιστό του μαστού είναι πολύ ευαίσθητα στις καρκινογόνες ουσίες κατά την εφηβεία και μετά.

Σίγουρα, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί τι μπορεί να γίνει για τον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες, εάν επιλέξουν να πίνουν. Προς το παρόν, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ θα ήταν η καλύτερη παρέμβαση.

Επιπλέον, προσθέτουν ότι τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με περισσότερες γνώσεις σχετικά με το αλκοόλ και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Επίσης και ο γονιός θα πρέπει να δίνει σωστά παραδείγματα και να ενημερώνει καλύτερα τα παιδιά του.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Life Style

Media

Υγεία

Άντρας

Περιβάλλον

Ελλάδα

Κόσμος

Αρθρογραφία