Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Για Γυναίκες: Tι μπορείτε να κάνετε με τα παλιά σας καλλυντικά!

Αν είστε έτοιμες να πετάξετε κάποια καλλυντικά που είναι στα... τελειώματα, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

1. Χρησιμοποίησε το βουρτσάκι από τη μάσκαρα ως βουρτσάκι φρυδιών
Επειδή την παλιά σου μάσκαρα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις, γιατί μπορεί να έχει ξεραθεί με τον καιρό, μπορείς να κρατήσεις το παλιό βουρτσάκι για να «στρώνεις» τα φρύδια σου. Φρόντισε να το καθαρίσεις καλά με οινόπνευμα ή σαπούνι, πριν το χρησιμοποιήσεις.

2. Κάνε τις παλιές σου σκιές υγρό Eyeliner

Ρίξε στην επιφάνεια της παλιάς σκιάς σου λίγο καθαρό οινόπνευμα και ξύσε ελαφρά, μέχρι αφαιρέσεις το πάνω μέρος της. Όταν θες να την χρησιμοποιήσεις, πολύ απλά βούτα ένα λεπτό πινέλο eyeliner σε νερό, μετά μέσα στην σκιά κι ανακάτεψέ το. Αν χρειαστεί, επανάλαβε. Τόσο εύκολο. Θα έχεις ένα eyeliner που δεν θα φοράει καμία άλλη.

3. Ανακάτεψε το σπασμένο ρουζ με λίγη βαζελίνη
Αν κουβαλάς μαζί σου τσαντάκι με προϊόντα μακιγιάζ, σίγουρα κάποια στιγμή έχεις βρεθεί με σπασμένο ρουζ. Θα σου μάθω πως να το αξιοποιήσεις, μετατρέποντάς το σε ρουζ σε “υγρή μορφή”. Απλά το ανακατεύεις με λίγη βαζελίνη, την οποία έχεις ζεστάνει ελαφρώς σε μπεν- μαρί (ή φούρνο μικροκυμάτων). Επίσης, αν το ρουζ είναι σε μπρονζέ απόχρωση, το καλοκαιράκι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μείγμα ως makeup σώματος.

4. Ανακάτεψε την σπασμένη πούδρα σου με ενυδατική κρέμα προσώπου
Αν την ανακατέψεις καλά με ενυδατική κρέμα προσώπου, μπορείς να την ξαναχρησιμοποιήσεις. Όχι σαν πούδρα– αλλά σαν mousse foundation.

5. Δημιούργησε τη δική σου απόχρωση κραγιόν
Σίγουρα έχεις πολλά κραγιόν τα οποία δεν χρησιμοποιείς πια, είτε γιατί αγόρασες καινούρια, είτε γιατί αυτό το πορτοκαλί είναι πολύ έντονο, είτε γιατί η συγκεκριμένη κόκκινη απόχρωση δεν είναι στην μόδα. Ανακάτεψε κάποια από αυτά και δοκίμασε να φτιάξεις μία δική σου, μοναδική απόχρωση. Θα γλιτώσεις χρήματα και θα είσαι περήφανη γιατί το έφτιαξες μόνη σου. Αν σου αρέσει αυτή η ιδέα και θες να την πας ένα βήμα πιο κάτω, δοκίμασε να φτιάξεις ακόμη και μία ολόκληρη παλέτα με κραγιόν!

Πηγή: neadiatrofis.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Life Style

Media

Υγεία

Άντρας

Περιβάλλον

Ελλάδα

Κόσμος

Αρθρογραφία